Tisztelt Választópolgárok, Kedves Lakótársaim!

Engedjék meg, hogy mint képviselő jelölt bemutatkozzam Önöknek. Allaga János, 55 éves agrármérnök vagyok. Katymáron születtem, a középiskolát Baján végeztem, majd Keszthelyen az Agrártudományi Egyetemen szereztem oklevelet. Munkahelyeim az állami gazdaságok kukorica rendszereihez kötődtek. 1992. óta vagyok magánvállalkozó, az Aranymag Kft. igazgatójaként dolgozom a társaságban. 


1983-ban költöztem a Szállásvárosba, jól ismerem a városrész problémáit és megválasztásom esetén az alábbi főbb feladatokat kívánom megoldani:
-A körzetben elfogadhatatlan lemaradás van az útépítések terén, így a Pető, a Vám, a Róka, Pacsirta, Háromnyúl és a Szent Antal utca egy részét lehet ide sorolni. El kívánom érni, hogy a Nagy Lajos Király út kivezetése megépüljön a Szabadság útra. Nagyon fontos viszont, hogy módosításra kerüljön a helyi útépítés finanszírozásáról szóló rendeletünk, hiszen a külső városrészekben nagyon komoly lakossági hozzájárulással épülnek útjaink, a belvárosban viszont ez nincs így. A rendelet módosításának kezdeményezését felvállalom.
-A Bara lakótelep mellett, a centrumtól való távolság miatt, egy kis városközpontot kell kialakítani, megfelelő parkolóval együtt, akár egy kis piac létrehozásával is. 
-Támogatom, hogy a lakótelep lakó- és pihenő övezetté váljon, biztosítva az ott élők nyugalmát. A köztisztaság javítása érdekében fontosnak tartom az 1100 l-es hulladékgyűjtő edényzet rendszeresítését, ami kulturáltabb hulladékgyűjtést biztosítana.
-Folytatni kell a városrészben a szennyvíz vezetékek továbbépítését.

Természetesen tisztában vagyok a város nagyon nehéz gazdasági helyzetével, de úgy gondolom, hogy a külső városrészeknek lemaradottságuk miatt a városi beruházásokban elsőbbséget kell kapniuk.

Nem tudom elfogadni Baja fokozatos lemaradását. Mint képviselő, olyan képviselő-testületben szeretnék részt venni, amely a gazdasági élet motorját jelentő vállalkozói réteg támogatását, munkahelyek teremtését és a gazdasági fejlődést segíti elő. Új városvezetés kell, a jelenlegi már nyolc éve bizonyítja alkalmatlanságát. 

Tisztelt Választópolgárok!

Tisztakezű, tenni akaró képviselőkből álló testület kell, melynek aktív résztvevője kívánok lenni. Kérem, támogassák választási szövetségünket, hogy közös céljainkat megvalósíthassuk, egy fejlődő, iparosodó, korrupciómentes, élhető várost alakítsunk ki. 


        Tisztelettel:

Allaga János
képviselő jelölt
a bajai MDF elnöke